Malzemeler:
tavuk için:
250 gr. kuşbaşı tavuk
1 diş sarımsak
2 kaşık zeytinyağı
1 adet soğan
tuz
karabiber
1 çay kaşığı zencefil
biber için:
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet sarı dolmalık biber
1 adet yeşil dolmalık biber
1 diş sarımsak
2 kaşık zeytinyağı
tuz
yoğurt
Yapılışı:
Zencefilli tavuk:
1-Karıştırma kabına sarımsak ezilir, zeytinyağı, karabiber, zencefil ve bir adet soğanın suyu (soğan rendelenir ve iyice sıkılır) karıştırılır.
2-Tavuklar sosa ilave edilir karıştırılır. Bir kaç saat sosda bırakılır.
4-Tuzu eklenir karıştırılır ve ocaktan alınır.
Biber:
1-Biberler temizlenir doğranır. Tavaya zeytinyağı ve doğranmış sarımsak konur. Sarımsaklar pembeleşinceye kadar sotelenir.
3-Tuzu eklenir karıştırılır ve ocaktan alınır.
Servis tabağına alınır yoğurt eşliğinde istenilen şekilde servis yapılır.
Ben humusla beraber servis yaptım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder