22 Nisan 2013 Pazartesi

BİBER EŞLİĞİNDE ZENCEFİLLİ TAVUK




Malzemeler:
tavuk için:

250 gr. kuşbaşı tavuk
1 diş sarımsak
2 kaşık zeytinyağı
1 adet soğan
tuz
karabiber
1 çay kaşığı zencefil

biber için:

1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet sarı  dolmalık biber
1 adet yeşil dolmalık biber
1 diş sarımsak
2 kaşık zeytinyağı
tuz

yoğurt



Yapılışı:
Zencefilli tavuk:

1-Karıştırma kabına sarımsak ezilir, zeytinyağı, karabiber, zencefil ve bir adet soğanın suyu (soğan rendelenir ve iyice sıkılır) karıştırılır.
2-Tavuklar sosa ilave edilir karıştırılır. Bir kaç saat sosda bırakılır.

3-Tava ocak üstünde iyice kızdırılır ve tavuklar konur yüksek ateşte sotelenir.
4-Tuzu eklenir karıştırılır ve ocaktan alınır.

Biber:

1-Biberler temizlenir doğranır. Tavaya zeytinyağı ve doğranmış sarımsak konur. Sarımsaklar pembeleşinceye kadar sotelenir.

 
2-Doğranmış biberler ilave edilir ve yumuşayıncaya kadar pişirilir.
3-Tuzu eklenir karıştırılır ve ocaktan alınır.



Servis tabağına alınır yoğurt eşliğinde istenilen şekilde servis yapılır.
Ben humusla beraber servis yaptım.




Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails