Nursen Öztürk'ün tarifiyle yaptığım şekerpareler. Kendisine çok teşekkürler ediyorum. Bir zamanlar kendisiyle neler denerdik neler... Devamının gelmesi dileğiyle çok öpüyorum.
Malzemeler:,
3 çay fincanı un
1 çay fincanı sıvıyağ
1 çay fincanı pudra şekeri
1 fiske tuz
1 paket kabartma tozu
2 adet yumurta ( 1yumurtanın beyazı üzerine sürmek için ayrılır.)
fındık
şerbeti için:
3 bardak şeker
3.5 bardak su
1/2 limon suyu
Yapılışı:
1-Yağ, pudra şekeri, kabartma tozu ve tuz tahta kaşıkla karıştırılarak yumuşatılır.
2-Krema haline gelen karışıma önce yumurta sonra unu yedirerek hamur yapılır.
3-Üzerine nemli bez örtülerek 10 dakika kadar dinlendirilir.
4-Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınır yuvarlıyarak yağlanmış tepsiye dizilir.
5-Üzerlerine fındık konur. Önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
6- Şerbet fırından çıkan şekerparelerin üzerine dökülür. Fırında çektirilir.(şerbet soguk, şekerpare sıcak olucak)
Şerbeti:
Su ve şeker kaynatılır. Kıvamlanınca limon suyu ilave edilir. bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder