26 Şubat 2013 Salı

EL AÇMASI BÖREK




Malzemeler:

2 bardak maden suyu
4 kaşık yoğurt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
tuz
aldığı kadar un
200 gr. tereyağ
2 adet yumurta( üzerine sürmek için)



Yapılışı:



1-Malzemeler hamur yoğurma kabına alınır ve aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yapılır.


2-15-20 dakika dinlenmeye bırakılır.


3-Hamur dörde bölünür. her parça tabaktan daha büyükçe açılır.


4-Üstü altı eritilen tereyağ ile yağlanır. İki yufka üst üste konularak iki gurup yapılır. Tekrar dinlenmeye bırakılır.


5-El ile yavaşca çekiştirilerek açılabildiği kadar ince açılır. Ortadan ikiye kesilir.


6-Üstüne istenilen iç konur ve yarıya kadar rulo şeklinde sarılır. Ortadan ikiye kesilir (bir yufkadan iki rulo elde edilir ).  Fırın tepsisine konur.

7-Üstüne çırpılmış yumurta sürülür. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
 
 
 
 

1 yorum:

Meliha Duran dedi ki...

İncecik açmışsınız tül gibi maşallah :)

Related Posts with Thumbnails