Malzemeler:
2 bardak maden suyu
4 kaşık yoğurt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
tuz
aldığı kadar un
200 gr. tereyağ
2 adet yumurta( üzerine sürmek için)
Yapılışı:
1-Malzemeler hamur yoğurma kabına alınır ve aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yapılır.
2-15-20 dakika dinlenmeye bırakılır.
3-Hamur dörde bölünür. her parça tabaktan daha büyükçe açılır.
4-Üstü altı eritilen tereyağ ile yağlanır. İki yufka üst üste konularak iki gurup yapılır. Tekrar dinlenmeye bırakılır.
5-El ile yavaşca çekiştirilerek açılabildiği kadar ince açılır. Ortadan ikiye kesilir.
6-Üstüne istenilen iç konur ve yarıya kadar rulo şeklinde sarılır. Ortadan ikiye kesilir (bir yufkadan iki rulo elde edilir ). Fırın tepsisine konur.
7-Üstüne çırpılmış yumurta sürülür. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
1 yorum:
İncecik açmışsınız tül gibi maşallah :)
Yorum Gönder