24 Mayıs 2011 Salı

MİDYELİ PİLAV


Malzemeler:

2 kaşık zeytinyağı
1 adet soğan
1 adet havuç
1 kaşık dolma fıstığı
250 gr donmuş midye
1.5 çay fncanı pirinç
2 çay fincanı su
tuz


Yapılışı:

1- Tencereye zeytinyağı ve ince kıyılmış soğan konur kavrulur. İnce küp şeklinde kesilmiş havuç ilave edilir kavulmaya devam edilir. Dolma fıstığı ve midyeler ilave edilir.
2-İyice yıkanıp süzülmüş pirinç, sıcak su konur. Tuzu ayarlanıp kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir.  Demlenmeye bırakılır.
3-Servis tabağına alınıp servis yapılır.

1 yorum:

umutluhayat dedi ki...

süper albenili bir tabak.nefis görünüyor.ellerine sağlık canım.

Related Posts with Thumbnails