CURRY KAPİTAN
Malzemler:
3 parça tavuk göğsü
1 baş soğan
3 kaşık zeytinyağ
tuz
3 bardak hindistan cevizi sütü
2 kaşık limon suyu
3 adet kırmızı acı biber
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı kişniş
Yapılışı:
1-Soğan ince doğranır tuz ve yağ ile birlikte sotelenir.
2-Tavuklar irice küp şeklinde kesilir. Kızgın tavada harlı ateşte sotelenir.
3-Sotelenmiş tavuklar soğanlara ilave edilir. Hindistan cevizi sütü ilave edilerek kısık ateşte pişmeye bırakılır.
4-Tavuklar yumuşayınca ince doğranmış kırmızı biber, sarımsak ve baharatlar ilave edilir karıştırılır. Bir kaç dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alınır.
1 bardak un
tuz
2 adet yumurta
3-4 bardak hindistan cevizi sütü
Yapılışı:
1- Malzemeler karıştırma kabına konur. Ayran kıvamına gelinceye kadar hindistan cevizi sütü ilave edilerek karıştırılır.
2- Özel kabına alınır ve kızgın teflon tavaya zigzaglar çizerek dökülür. İki tarafıda kızartılır.
1 yorum:
canımmm ellerine sağlık,farkşı bir mutfaktan verdiğin bu güzel örnekler için teşekkürler.sevgiler.
Yorum Gönder