13 Haziran 2011 Pazartesi

MİLFÖY ÇANAĞINDA YUMURTALI ISPANAK


Malzemeler:

1/2 kg. ıspanak
1 adet soğan
1 diş sarımsak
2 kaşık zeytinyağı
1 adet havuç
tuz, karabiber
mısır
4 adet yumurta
4 adet milföy


Yapılışı:

1-Ispanaklar yıkanır yaprak kısımları doğranır. Süzgeçte suyu süzülene kadar bırakılır.
  Fırın kabına ters cevrilmiş taslar konur üstüne milföyler konur tasın şekli verilerek fırında kızarıncaya kadar pişirilir.

2-Tencereye ince kıyılmış soğan sarımsak ve zeytinyağı alınır kavrulur. Rendelenmiş havuç ilave edilir bir kaç kez çevrilir.Mısır ilave edilir.
3- Üstüne ıspanak konur karıştırılır tuzu, karabiberi istenirse acıbiber ilave edilir kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişmeye bırakılır.
4-Milföyler fırın kabına alınır ortalarına pişen ıspanaklar konur. Üstüne yumurta kırılır ve fırına verilir. İstenilen kıvama gelinceye kadar pişirilir.
5-Sıcak servis yapılır.

2 yorum:

Tarifkolik dedi ki...

Şahane görünüyor canım ellerine sağlık mutlu haftalar, sevgiler..

Unknown dedi ki...

çok yaratıcısın anneciğim:)

Related Posts with Thumbnails