9 Mayıs 2011 Pazartesi

İRMİK HELVASI



Malzemeler:

50 gr. margarin veya tereyağ
2.5 çay fincanı su
2 çay fincanı şeker
2 çay fincanı irmik
2 kaşık dolma fıstığı

Yapılışı:

1-Bir tencereye su, yağ ve şeker konur ara sıra karıştırarak kaynatılır.


2-Başka bir tencereye irmik ve dolma fıstığı konur. Karıştıra karıştıra fıstıklar kızarıp irmikler renk değiştirinceye kadar kısık ateşte kavrulur.



3-Sıcak şurup irmiklerin üzerine dökülür. Karıştırılır şurubu çekmesi sağlanır.


Tencerenin üzerine bez örtülür kapağı kapatılır. Demlenmesi sağlanır.



4-Servis tabağına alınıp servis yapılır.


İstenirse arasına dondurma konularak servis yapılır.




1 yorum:

umutluhayat dedi ki...

ençok sevdiğim helvadır.ellerine sağlık canım nefis olmuş.

Related Posts with Thumbnails