ORAN personellerinden Emel Emür sofrasını bizlerle paylaşma nezaketini gösterip `Mısırlı Ispanak Rüyasınının` yapılışını ve görüntülerini gönderdi. Çok teşekkürler. Ellerine sağlık. Artık kendisinin de bir penceresi var ve başka tariflerde bekliyoruz.
Malzemeler:
1 kg Ispanak
1 kuru soğan
3/4 çay bardağı Zeytin yağı ve 1/4 Ayçiçek yağı karışımı (Zeytinyağının yanmasını önlemek için)
1 kutu konserve mısır
2 çorba kaşığı
1 sap doğranmış pırasa (sadece beyaz kısmı)
1 çay bardağı bulgur
2 tane havuç (küp küp doğranmış)
1 tutam toz şeker
1 tutam tuz /karabiber
1 kg Ispanak
1 kuru soğan
3/4 çay bardağı Zeytin yağı ve 1/4 Ayçiçek yağı karışımı (Zeytinyağının yanmasını önlemek için)
1 kutu konserve mısır
2 çorba kaşığı
1 sap doğranmış pırasa (sadece beyaz kısmı)
1 çay bardağı bulgur
2 tane havuç (küp küp doğranmış)
1 tutam toz şeker
1 tutam tuz /karabiber
Zeytinyağı ve Ayçiçek yağı karışımını tencereye ekledikten sonra küp küp doğranmış havuçlar kavrulur.
Havuçların rengi çıkmaya başlayınca küp küp doğranmış kuru soğan tencereye eklenerek kavurulur.
Soğanlar pembeleşince doğranmış pırasada eklenir ve kavurma işlemine devam edilir.
Tencerenin ağzı kapatılarak yemek orta hararetli bir ocakta pişmeye bırakılır. Yaklaşık 10 dakikalık bir süre pişmesi için yeterli olacaktır.
AFİYET OLSUN…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder