Malzemeler:
2 kaşık zeytinyağı
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 bardak rendelenmiş havuç
1.5 bardak haşlanmış bezelye
1 adet haşlanmış tavuk göğsü ve suyu
tuz
süzme yoğurt
1- Tencereye yağ ince kıyılmış soğan ve sarımsak konur kavrulur. Havuç ilave edilirerek kavrulmaya devam edilir.
2-Bezelye ilave edilir. Bir iki karıştırılıp küçük parçalara ayrılan tavuk eti ve üzerini geçecek kadar suyu ilave edilir. Tuzu ayarlanır. Kısık ateşte pişmeye bırakılır.
3- Bezelyeler ezilmeye başlayınca blendırdan geçirilir. gerekirse istenen kıvama gelinceye kadar su ilavesi yapılır. Bir kaç dakika kadar kaynattıktan sonra servis yapılr.
4-Üzerine süzme yoğurt konur.
1 yorum:
ellerine sağlık canım ,nefis bir çorba olmuş.sevgiler.
Yorum Gönder