21 Nisan 2011 Perşembe

BEZELYE ÇORBASI


Malzemeler:

2 kaşık zeytinyağı
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 bardak rendelenmiş havuç
1.5 bardak haşlanmış bezelye
1 adet haşlanmış tavuk göğsü ve suyu
tuz
süzme yoğurt



 
Yapılışı:

1- Tencereye yağ ince kıyılmış soğan ve sarımsak konur kavrulur. Havuç ilave edilirerek kavrulmaya devam edilir.
2-Bezelye ilave edilir. Bir iki karıştırılıp küçük parçalara ayrılan tavuk eti ve üzerini geçecek kadar suyu ilave edilir. Tuzu ayarlanır. Kısık ateşte pişmeye bırakılır.


3- Bezelyeler ezilmeye başlayınca blendırdan geçirilir. gerekirse istenen kıvama gelinceye kadar su ilavesi yapılır. Bir kaç dakika kadar kaynattıktan sonra servis yapılr.
4-Üzerine süzme yoğurt konur.

1 yorum:

umutluhayat dedi ki...

ellerine sağlık canım ,nefis bir çorba olmuş.sevgiler.

Related Posts with Thumbnails