10 Mart 2014 Pazartesi

MADEN SULU POĞAÇA



       Balık lifin yapılışına nagnesli hobilerim'den bakabilirsiniz balık lif

Malzemeler:

1 bardak sıvıyağ
1 bardak süt
1 bardak maden suyu
1 paket kuru maya
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
alabildiği kadar un
içine kaşar peyniri
üstüne sürmek için 1 adet yumurta sarısı
çörek otu







Yapılışı:

1-Süt ısıtılır. Diğer malzemelerle karıştırma kabına alınır. Alabildiği kara un ilave edilerek yumuşak kıvamda hamur yapılır.



2-Hamurun üstü kapatılarak iki katı oluncaya kadar ılık ortamda bekletilir.


3- Hamurdan küçük parçalar kopartılır. Avuç içinde açılır. İçine peynir konularak elde yuvarlanarak kapatılır.


4-Fırın tepsisine konur üstüne yumurta sarısı sürülür.


5-Üstüne çörek otu serpilir.


6- Önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.



Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails