2 Mayıs 2014 Cuma

PATATESLİ POĞAÇA

 
 


Malzemeler:

1 bardak ılık süt
1 paket kuru maya
1/2 bardak yoğurt
1 adet yumurta (akı içine sarısı üzeri için)
3/4 bardak sıvıyağ
1 kaşık şeker
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un
çörek otu

iç malzemesi:

3-4 adet patates
1 adet soğan
2 kaşık zeytinyağı
1 kaşık salça
tuz
karabiber, kırmızı toz biber



Yapılışı:

1-Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yapılır. Üstü örtülerek kabarması için bırakılır.


2-Kabarmış hamurdan yumurtadan daha küçük parçalar alınarak çay bardağı altı kadar yuvarlak açılır.


3-İçine patatesli iç konur. Kapanma yeri alta getirilerek yuvarlanır üstüne bastırılır.


 Şekildeki gibi kesilir.



4-Yan yana iki parça içe kıvrılır.




5-Üst den hafif bastırılır.


6-15-20 dakika kadar mayalanması için tepside bekletilir.


7-Üzerine yumurta sarısı sürülür. Ortasına çörek otu serpilir.


8-Fırında kızarıncaya kadar pişirilir.




Patatesli için hazırlanışı:

Patatesler soyulup küp şeklinde kesilir. Üstünü geçecek kadar su konup haşlanır.
Diğer tarafta soğan yağ ve salça iyice kavrulur.
Haşlanan patatesler iyice ezilir. Kavrulmuş soğan ve baharatları ilave edilerek karıştırılır.




Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails