7 Ağustos 2013 Çarşamba

FINDIKLI KURABİYE




Malzemeler:

100 gr. tereyağı
1/2 çay bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta (birinin akı üzeri için)
1 bardak çekilmiş fındık
4 kaşık şeker
1 kaşık sirke
3 kaşık nişasta
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un

üzerine iri çekilmiş fındık, yumurta akı


Yapılışı:

1-Tereyağı, sıvıyağ, yumurta, fındık, şeker, sirke ve nişasta karıştırılır.
2-Kabartma tozu karıştırılmış un ilavesiyle yumuşak bir hamur hazırlanır.


3-Ceviz iriliğinde parçalar kopartılıp önce yumurta akına sonra iri çekilmiş fındığa bulanır.


4-Fırın tepsisine konan kurabiyeler öncede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.




Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails