23 Temmuz 2013 Salı

KABAK SANDAL


 

Malzemeler:

3 adet kabak
100 gr. beyaz peynir
bir tutam dereotu
2 adet yumurta
2 adet sivri biber
kırmızı pulbiber


Yapılışı:

1-Kabakların ortası uzunlamasına oyulur.
2-Az su ile yumuşayana kadar haşlanır.


3-Bir kapta beyaz peynir ezilir, dereotu, yumurta, sivri biber ve pulbiber karıştırılır.


4-Haşlanmış kabakların içine doldurulur.


5-Yağlanmış fırın kabına konur. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.





Kabakları oyarken çıkan parçaları zeytinyağlı kabak hazırlıyarak değerlendirdim.

ZEYTİNYAĞLI KABAK




Malzemeler:

kabak parçaları
1 adet domates
2 diş sarımsak
1 adet soğan
dereotu
tuz
zeytinyağı
karabiber


Yapılışı:

1-Tencereye doğranmış kabaklar üstüne kıyılmış soğan, domates, sarımsak konur tuzu ve zeytinyağ ilave edilir kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilir.



2-Sıcak su ilave edilir ve pişirilir. Üzerine dereotu ve karabiber konularak ateşten alınır. Soğumaya bırakılır.





1 yorum:

Ayşe ÜRKMEZ dedi ki...

Zerrin hanım kabak sandal harika görünüyor, kabağıda çok severim en kısa zamanda bende denemek istiyorum ellerinize sağlık.

Related Posts with Thumbnails