10 Temmuz 2013 Çarşamba

ÇİLEKLİ KEK




 

Malzemeler:

kek için:

3 adet yumurta
1 türk kahvesi şeker
2 kaşık un
1 paket kabartma yozu
1 kaşık çilekli puding

krema için:

2 bardak un
1 çay bardağı şeker
1kaşık nişasta
1 kaşık un
1 adet yumurta sarısı
1 kaşık tereyağı

üzerine:

çilek
rendelenmiş çikolata
jöle



Yapılışı:



Kek için

1-Yumurta akları ve sarıları ayrılır.


2-Yumurta akları ve sarıları yarım çay bardağı şekerle ayrı kaplarda kabarana kadar çırpılır.
3-Un, kabartma tozu ve çilekli puding karıştırılır.
4-Yumurtalar ve un karışımı birleştirilir ve karıştırılır.
5-Kek kalıbına dökülür fırında pişirilir.


6-Soğumaya bırakılır.

Kreması için:

1-Tereyağı hariç malzemeler bir tencereye konur karıştırılarak muhallebi kıvamı oluncaya kadar pişirilir. Ocaktan alınır.
2-Tereyağ ilave edilir karıştırılır.
3-Ara sıra karıştırılarak soğumaya bırakılır.



1-Soğuyan kek servis tabağına alınır.
2-Üzerine kreması dökülür.
3-Üzeri çilekle ve rendelenmiş çikolata ile süslenir.



4-Çileklerin üzerine eritilmiş jöle sürülür.
5-Bir kaç saat buzdolabında dinlendirilir ve servis yapılır.




Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails