29 Mayıs 2013 Çarşamba

PEYNİRLİ BÖREK



      Arkadaşım Nursen Öztürk'de yediğim ve çok beğendiğim bu lezzeti kendi tarifiyle hazırladım. Trakyada  çok yapıldığını söylediği bu tarif için çok teşekkürler Nursen Hanım...


Malzemeler:

 3 adet yufka
200 gr. beyaz peynir
2 adet yumurta
4 kaşık yoğurt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
süt


Yapılışı:

1-Yumurta, yoğurt, sıvıyağ ve yumuşak hale gelinceye kadar süt ilave edilerek bir kapta karıştırılır.
2-Yufkanın kenarları kare olacak şekilde katlanır. Üzerine sos sürülür.

 
3-Karşı kenarlardan büzülür.

 
4-Hazırlanan yufka uzunlamasına dörde bölünür. Fırın tepsisine yan yana olacak şekilde konur. Peynir yufkanın üzerine yayılır.


7-Diğer yufkalarda aynı şekilde hazırlanır.



8-Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.


Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails