Arkadaşım Nursen Öztürk'de yediğim ve çok beğendiğim bu lezzeti kendi tarifiyle hazırladım. Trakyada çok yapıldığını söylediği bu tarif için çok teşekkürler Nursen Hanım...
Malzemeler:
3 adet yufka
200 gr. beyaz peynir
2 adet yumurta
4 kaşık yoğurt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
süt
Yapılışı:
1-Yumurta, yoğurt, sıvıyağ ve yumuşak hale gelinceye kadar süt ilave edilerek bir kapta karıştırılır.
2-Yufkanın kenarları kare olacak şekilde katlanır. Üzerine sos sürülür.
7-Diğer yufkalarda aynı şekilde hazırlanır.
8-Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder