15 Ocak 2013 Salı

NOHUT ÇORBASI






   İlk göz ağrımın Diyarbakır gezisinden getirdiği bakır kaplarla servis yaptığım nohut çorbası. Teşekkürler ilk göz ağrım.
    







Malzemeler:

1 çay bardağı haşlanmış nohut
1/2 çay bardağı haşlanmış buğday
1/2 çay bardağı kırmızı mercimek
1 adet soğan
1 kaşık salça
2 kaşık zeytinyağı
tuz



Yapılışı:

1-Tencereye ince doğranmış soğan, zeytinyağı alınır kavrulur salça ilave edilir kavrulur.
2-Nohut ilave edilir karıştırılır, buğday eklenir karıştırılır ve yıkanmış mercimek eklenir bir iki karıştırdıktan sonra üstünü 3-4 parmak geçecek kadar kaynar su ilave edilerek kısık ateşte kaynamaya bırakılır.





3-Suyunu çektikce kaynar su ilave edilerek yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuzu ayarlanır.


4-Robotdan geçirilerek püre haline getirilir.


5-Sıcak servis yapılır.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Selam Zerrin hanım sitenizin sessiz takipçilerindendim, hiç yorum yazmamıştım, bu gün biraz vakit bularak içeriği ve sunumu ile mükemmel tariflerinize göz atmak istedim, çok hoş bir sürprizle karşılaştım ve mutlu oldum. Bakır kaplar yanında yemeni güzel bir konsept olmuş. Paylaşımınız için çok teşekkür ederim . Keşan’dan Tahran’a sevgi ve selamlar.

Related Posts with Thumbnails