3 Aralık 2012 Pazartesi
KARA LAHANA (PANCAR) ÇORBASI
Bir karadenizli olarak gurbet ellerde bahçesine kendi elleriyle dikip yetiştirdiği ve bizede gönderdiği kara lahanalardan hazırladığım çorba. Böylece yıllar sonra kara lahana çorbası yemek nasip oldu. Teşekkürler Özcan Demirciler...
Malzemeler:
2 bardak haşlanmış kara lahana(pancar)
1 adet soğan
1 kaşık tereyağ
1 kaşık salça
1/2 bardak haşlanmış barbunya fasulye
1 kaşık pirinç
1 kaşık mısır unu
tuz
Yapılışı:
1-Kara lahanalar ince ince doğranır. hafif yumuşayıncaya kadar haşlanır. Süzülür.
2-Tencereye ince kıyılmış soğan ve tereyağ konur pembeleşinceye kadar kavrulur. Salça ilave edilir. kavurmaya devam edilir.
3-Haşlanmış kara lahana ilave edilir karıştırılır. Üzerini geçecek kadar kaynar su konur.
4-Haşlanmış barbunya fasulyesi ve pirinç ilave edilerek kısık ateşte pişmeye bırakılır.
5-İyice yumuşayınca tuzu ayarlanır. Üzerine karıştırarak yavaş yavaş mısır unu dökülür. Bir iki taşım pişirilir ve altı kapatılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder