3 Aralık 2012 Pazartesi

KARA LAHANA (PANCAR) ÇORBASI




  Bir karadenizli olarak gurbet ellerde bahçesine kendi elleriyle dikip yetiştirdiği ve bizede gönderdiği kara lahanalardan hazırladığım çorba. Böylece yıllar sonra kara lahana çorbası yemek nasip oldu. Teşekkürler Özcan Demirciler...


Malzemeler:

2 bardak haşlanmış kara lahana(pancar)
1 adet soğan
1 kaşık tereyağ
1 kaşık salça
1/2 bardak haşlanmış barbunya fasulye
1 kaşık pirinç
1 kaşık mısır unu
tuz



Yapılışı:



1-Kara lahanalar ince ince doğranır. hafif yumuşayıncaya kadar haşlanır. Süzülür.
2-Tencereye ince kıyılmış soğan ve tereyağ konur pembeleşinceye kadar kavrulur. Salça ilave edilir. kavurmaya devam edilir.

3-Haşlanmış kara lahana ilave edilir karıştırılır. Üzerini geçecek kadar kaynar su konur.
4-Haşlanmış barbunya fasulyesi ve pirinç ilave edilerek kısık ateşte pişmeye bırakılır.



5-İyice yumuşayınca tuzu ayarlanır. Üzerine karıştırarak yavaş yavaş mısır unu  dökülür. Bir iki taşım pişirilir ve altı kapatılır.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails