Malzemeler:
200 gr. yeşil fasulye
200 gr. kıyma
1 adet soğan
1 kaşık salça
karabiber, tuz
1 tutam safran
1 bardak pirinç
1 kaşık tereyağ
Yapılışı:
1-Fasulyeler temizlenir, yıkanır ve küçük küçük doğranır. Biraz tuz ilavesiyle yumuşayıncya kadar haşlanır.
2-Bir tutam safran yarım bardak sıcak suda demlenmeye bırakılır.
3-Pirinç yıkanır.Tencereye alınır ve tuz ilavesiyle yumuşayıncaya kadar haşlanır.
4-Başka bir tencereye yağ ve ince kıyılmış soğanlar konur kavrulur.salça ve kıyma ilave edilir kavurmaya devam edilir. karabiber,safranlı su ve tuz ilave edilir. Kısık ateşte pişmeye bırakılır. Haşlanıp süzülmüş fasulyeler ilave edilir.
5-Servis tabağına bir sıra haşlanıp süzülmüş pilav bir sıra fasulyeli karışım konur.
6-Yanında saladi shiraz ile servis yapılır.
SALADİ SHİRAZ
Salatalık, domates ve soğan ince ince doğranır. Tuz, zeytinyağ ve limon suyuyla karıştırılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder