3 Ekim 2012 Çarşamba

ARMUTLU ŞEFTALİ REÇELİ



Malzemeler:

1kg. şeftali
3 adet armut
5 adet kuru kayısı
800 gr. şeker
1/2 çay kaşığı limon tuzu
2 çay kaşığı limon suyu
2 çay fincanı su
1 çay kaşığı kadar tereyağ



Yapılışı:

1-Tencereye 2 çay fincanı su, tereyağ ve şeker konur kıvam alıncaya kadar kaynatılır.


2-Bu arada şeftaliler ve armutlar yıkanır, soyulur ve istenilen şekilde doğranır.Kuru kayısılarda doğranarak ilave edilir.


3-Tencerede kıvam alan şuruba ilave edilir. Kaynamaya bırakılır.


4-Koyulaşıp reçel kıvamını alınca (kaşıkla bir miktar reçel alınır bir tabağa damlatılır. Akıcı kıvamda değilse olmuş demektir)
5-Limon suyu ve limon tuzu karıştırılır tencereye ilave edilir karıştırılır. Bir iki taşım kaynatılır ve altı kapatılır.
6-Kavanoza konur. Soğuması beklenir.




1 yorum:

Beyaz dedi ki...

reçelde eminim çok lezzetlidir ama ben tuzluklara bayıldım, güle güle kullanın :)

Related Posts with Thumbnails