3 Ekim 2012 Çarşamba
ARMUTLU ŞEFTALİ REÇELİ
Malzemeler:
1kg. şeftali
3 adet armut
5 adet kuru kayısı
800 gr. şeker
1/2 çay kaşığı limon tuzu
2 çay kaşığı limon suyu
2 çay fincanı su
1 çay kaşığı kadar tereyağ
Yapılışı:
1-Tencereye 2 çay fincanı su, tereyağ ve şeker konur kıvam alıncaya kadar kaynatılır.
2-Bu arada şeftaliler ve armutlar yıkanır, soyulur ve istenilen şekilde doğranır.Kuru kayısılarda doğranarak ilave edilir.
3-Tencerede kıvam alan şuruba ilave edilir. Kaynamaya bırakılır.
4-Koyulaşıp reçel kıvamını alınca (kaşıkla bir miktar reçel alınır bir tabağa damlatılır. Akıcı kıvamda değilse olmuş demektir)
5-Limon suyu ve limon tuzu karıştırılır tencereye ilave edilir karıştırılır. Bir iki taşım kaynatılır ve altı kapatılır.
6-Kavanoza konur. Soğuması beklenir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
reçelde eminim çok lezzetlidir ama ben tuzluklara bayıldım, güle güle kullanın :)
Yorum Gönder