28 Eylül 2012 Cuma

İRAN USULÜ SAFRANLI PİLAV


  
 Yeni bir ülkede, yeni mutfağımızı İran usulü pilavla açtık. Haşlanarak yapılan üstüne safran konulan ve yanında tereyağ ile servis yapılan değişik ve güzel bir pilav.
      Tahran'dan Sevgiler...

Malzemeler:

1 bardak yasemin pirinci
yufka ekmeği
tereyağ
tuz
1/2 çay kaşığı safran



Yapılışı:

1-Pirinç yıkanır.Üstünü geçecek kadar sıcak sıcak su ve tuz konarak ıslatılır. 2 saat kadar bekletilir.


2-Tencerede su kaynatılır. Pirinçler ilave edilerek hafif diri kalacak şekilde haşlanır. Süzülür.


3-Tencereye 1/2  kaşık tereyağ konur eritilir. Yufka ekmeği tencerenin altını kaplayacak şekilde konur. Kızartılır. diğer tarafı çevrilir.



4-Bir tekmeğin üzerine haşlanmış pirinçler konur. 2 kaşık sıcak su üzerine serpilir. Tuzu Ayarlanır.


Çok kısık ateşte demlenmeye bırakılır. Bu arada altdaki yufka ekmeğinin diğer yüzüde kızarmış olur.


5-Bir kaba 1 çay kaşığı kadar safran konur. Üzerine yarım çay bardağı sıcak su konur bekletilir ve süzülür.


6-Pilavdan 2 kaşık kadar alınır. Süzülen safranlı suyla karıştırılır.
7-Pilav servis tabağına alınır. Üzerine safranlı pilav gezdirilir. Yanında yağ ile servis yapılır.Yerken yağ ile karıştırılarak yenir.


8-Altda kalan yufka ekmeğine kazmak denir ve ayrı bir tabakta veya pilavın yanında servis yapılır.

Yufka ekmeğinin yerine patatesde kulanılır. Soyulup enine dilimlenmiş patates tencerenin dibine sıralanır. bir yüzü kızartılır ters çevrilir. Üzerine haşlanmış pirinç dökülür.






Tahran'dan görüntüler






Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails