25 Nisan 2012 Çarşamba

YUMURTA KABUĞUNDA KEK





Malzemeler:

1 çay bardağı süt
1.5 çay bardağı şeker
1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
2 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
aldığı kadar un



Yapılışı:

1-Yumurtalar sivri ucuna yavaşca vurularak kırılır. Çok az açılır ve içi boşaltılır. İyice yıkanır. Kuruması için bekletilir.
2-Şeker ve yumurta karıştırma kabına alınır çırpılır.
3-Diğer malzemeler ilave edilir. Aldığı kadar unla kek hamuru kıvamına getirilir.
4-Boş yumurtalar aliminyum folyo desteğiyle tepsiye konur.


5-Kek hamuru bir naylon torbaya veya sıkma torbasına konur. ucu çok küçük kesilir. Yumurtaların içine sıkılır. Yumurtaların üçte ikisi doldurulur.


6- Fırında pişirilir.



1 yorum:

Zelis Kurt dedi ki...

süperr ya yapabilir miyim acaba denesemmiii
http://kelebekkizim.blogspot.com/

Related Posts with Thumbnails