6 Haziran 2012 Çarşamba

SULU KÖFTE



Malzemeler:

250 gr. kıyma
1 adet yumurta
1 adet soğan
nane, karabiber, tuz,kırmızıtozbiber
1/2 çay bardağı pirinç
2 adet havuç
3 adet patates
1/2 kaşık salça
zeytinyağ ve tereyağ
un



Yapılışı:

1-Kıyma, yumurta, pirinç, rendelenmiş soğanın yarısı ve  baharatlar bir kaba konur yoğrulur.


2-Havuç ve patates soyulur küp küp doğranır.


3-Tencereye yağ ve rendelenmiş soğanın yarısı konur.  Karıştırarak yumuşatılır. havuç, patates ve salça ilave edilir karıştırılır. Üstünü geçecek kadar sıcak su ilave edilir. Pişmeye bırakılır.


4- Köfte harcından küçük misket şeklinde parçalar alınıp yuvarlanır ve un konmuş tabağa konur. Her tarafı una bulanır.
5-Tencerede yarı pişmiş olan havuç ve patates karışımına köfteler tek tek ilave edilir. Pişirmeye bırakılır.


6-Havuç ve patatesler yumuşayınca altı kapatılır. Sıcak servis yapılır.




Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails