9 Mart 2012 Cuma

SAKIZ MACUNLU KEK




   İlk göz ağrımın Yunanistan gezisinden getirdiği sakız macunuyla yaptığım kek. Sakız macunu hafif aromasıyla ayrı bir lezzet kattı.



Malzemeler:

3 adet yumurta
1 bardak şeker
1/2 bardak sıvıyağ
1 bardak süt
2 kaşık sakız macunu
2 kaşık iri çekilmiş badem
13-15 adet kuru kayısı
2 kaşık file badem
aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
isteğe göre üzerine eritilmiş çikolata



Yapılışı:

1-Yumurta ve şeker iyice mikserle çırpılır. Sıvıyağ, süt ve sakız macunu ilave edilir.


2-Un, kabartma tozu ve çekilmiş badem karıştırılıp ilave edilir. Karıştırılır.
3-Kayısılar bir kapta ıslatılır sonra küçük küçük doğranır.
4-Kek hamurunun yarısı yağlanmış kalıba dökülür. Üzerine kayısı ve file bademler serpilir.


5-Geri kalan hamurla üstü kapatılır.



6-Fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
7-İsteğe göre üzerine eritilmiş çikolata gezdirilir. Çikolatayı mikrodalga fırında veya benmari usulü erittikten sonra kıvamına göre bir kaç kaşık süt koyup karıştırdım.




Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails