28 Şubat 2012 Salı

NAZLI'NIN PAÇANGA BÖREĞİ


  Bugün  soğuk ve kar yağışlı Ankara'dan sıcacık, lezzetli içimizi ısıtacak bir börek tarifi geldi.
Sevgili Nazlı Yiğitbaşı incelik gösterip hazırladığı "Paçanga Böreği" tarifini bizlerle paylaşmak istemiş. Çok teşekkürler Nazlı'cığım. Hem kariyer hemde börek yapabilen Nazlı'dan  diğer paylaşımlarını da bekliyorum.
  Samimi, duygulu yazın için de ayrıca teşekkür ederim.


Malzemeler:
2 adet yufka
200-250 gr pastırma
Küçük tekerlek kaşar
Küçük boyutlarda 3 adet domates (İsteğe bağlı olarak konulabilir.)
3 adet köy biberi (İsteğe bağlı olarak konulabilir.)
Kızartmak için sıvı yağ

Fırında yapmak için: 1 yumurta sarısı, sıvı yağ ve galeta unu
Hazırlanışı:
1-      Pastırmaları ince ince dilimleyin.



2-      Kaşarın hepsini rendeleyin.

3-      İsteğe bağlı olarak domates ve biber de ilave edilebilir. Domates ve biberleri küçük bir şekilde doğrayın ve teflon tavada 2-3 dakika kadar pişirin (Sote edilen bu karışım soğuyunca kullanılacak).
4-      1 adet yufka sert bir zemin üzerine yayılır. Yufka bıçak yardımıyla önce 4 parçaya ayrılır. Daha sonra bu parçalar da 2’ye bölünür. 




5-      Rendelediğimiz kaşarı ve ince ince doğradığımız pastırmayı, isteğe bağlı olarak da sote edilen domates ve biberi karıştırarak yufkaların içine koymaya başlayalım.

 6-      Sigara böreği yaparmış gibi yufkaları saralım, ancak sigara böreği kadar sıkı sarmayalım (hafif gevşek sarılması gerek).
7-      Sarılan börekler isteğe bağlı olarak bol yağda kızartılabilir (Ancak, bu yöntemi pek tavsiye etmiyorum çünkü çok ağır oluyor).
  

1-      Diğer bir yöntem: 1 yumurta sarısını 1 çorba kaşığı sıvı yağ ve çeyrek bardak su ile karıştıralım. Börekleri bu karışıma batırıp daha sonra galeta ununa bulayalım.
2-      Fırın tepsisine yağlı kâğıdı serip galeta ununa bulanmış börekleri tepsiye dizelim. 200 derecede üstü kızarana kadar pişirelim.



Böreklerimiz hazır. Afiyet şeker olsunJ


Nazlı'cığım bu güzel böreğin yanında çay iyi gider . Afiyet olsun J


Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails