10 Ocak 2012 Salı

ANANASLI TART (PINEAPPLE TARTS)


 Çin yeniyılına( ejderha yılı)  hazırlanan Malezyada'dan çin yeniyılında yapılan ananaslı kurabiye tarifi ve alışveriş merkezlerindeki süslemelerden örnekler vermek istedim.

Malzemeler:

içi için:
2 adet rendelenmiş ananas
1,5 bardak şeker
1 çubuk tarçın
karanfil

hamuru için:
180 gr. oda sıcaklığında margarin
1/2 bardak şeker
300 gr. un
50 gr süttozu
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta

Yapılışı:

1-Ananas rendesini, 1 bardak şeker, tarçın çubuğunu ve 5 adet karanfili bir tencereye koyup hafif ateşte karamelize oluncaya kadar pişirilir. Soğuması için bir gece buzdolabında bırakılır.


2-Karıştırma kabında yağ, yarım bardak şeker hafif devirde mikserle karıştırılır. Un, süttozu, tuz ve yumurta ilave edilerek hamur yapılır. Buzdolabında 2 saat dinlendirilir.


3-Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınır elle ortası açılır ve ananas konur kapatılır.
4- Üzerine yumurta sarısı sürülür.Önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.







 

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails