içi için:
2 adet rendelenmiş ananas
1,5 bardak şeker
1 çubuk tarçın
karanfil
hamuru için:
180 gr. oda sıcaklığında margarin
1/2 bardak şeker
300 gr. un
50 gr süttozu
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
Yapılışı:
1-Ananas rendesini, 1 bardak şeker, tarçın çubuğunu ve 5 adet karanfili bir tencereye koyup hafif ateşte karamelize oluncaya kadar pişirilir. Soğuması için bir gece buzdolabında bırakılır.
3-Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınır elle ortası açılır ve ananas konur kapatılır.
4- Üzerine yumurta sarısı sürülür.Önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder