23 Aralık 2011 Cuma

VİTRAY KURABİYE




Malzemeler:

1 bardak sıvıyağ
3 kaşık şeker
1 adet yumurta
1 çay kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 kaşık çekilmiş fındık
aldığı kadar un
oartalarına koymak için renkli akide şekeri



 
Yapılışı:

1- Hamur karıştırma kabına malzemeler konur. Aldığı kadar un ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır.
2-Merdane ile yarım cm. kalınlığında açılır. Kurabiye kalıbıyla kesilir. Yağlanmış fırın tepsisine konur.
3- Ortaları kurabiye kalıbı ile kesilir çıkartılır. Boşluk kısma akide şekeri konur.


3-Önceden ısıtılmış fırında pişirilir.



1 yorum:

sosyete aşçısı dedi ki...

Çok şık bir sunum olmuş,

Ellerinize sağlık...

Related Posts with Thumbnails