14 Aralık 2011 Çarşamba

AŞURE




Malzemeler:

2 bardak haşlanmış aşurelik buğday
1 bardak haşlanmış nohut
1 bardak haşlanmış kurufasulye
1/2 çay bardağı pirinç
9-10 adet kuru kayısı
1 adet portakal
6-7 adet kuru incir
1/2 çay bardağı kuru üzüm
1 kaşık kuş üzümü
1 çay bardağı fındık
1/5 su bardağı şeker

üzerini süslemek için:
badem, nar, fındık, yeşilfıstık


Yapılışı:

1-Buğday, nohut ve kuru fasulye akşamdan ıslatılır. Ertesi gün ayrı ayrı haşlanır süzülür.
2-Kuruincir, kurukayısı ve kuruüzümler ayrı ayrı üzerini geçecek kadar suda ıslatılır. İlave edileceğü zaman ince ince doğranır. Portakalın kabuğu rendelenir. Portakalda ince ince doğranır.


3-Tencereye buğday, nohut ve kurufasulye alınır izerine 5 bardak su ilave edilerek pişmeye bırakılır.




4-Yumuşamaya başlayınca pirinç ilave edilir. Suyu eksilirse sıcak su ilave edilir.


5-İyicene kaynayıp yumuşayınca portakal, portakal kabuğu ve kuru kayısı ilave edilir.
6-Bir iki taşım kaynayınca kuruincir ve üzümler katılır. bir iki taşım kaynatılır. Son olarak şeker ve fındık ilave edilir. İki dakika kadar kaynatılır ve ocaktan alınır.
7-Yarım saat kadar dinlendirilir ve servis kaselerine alınır. Soğuyunca üzeri süslenir servis yapılır.
8- Eğer kıvamı sulu olursa nişasta suda ezilir ve ilave edilir bir iki taşım kaynatılır.


Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails