8 Aralık 2011 Perşembe

TARHANA ÇORBASI



  Kışın soğuk günlerin vazgeçilmesi olan çorbalardan biridir tarhana çorbası. Kuala lumpur'da soğuk günler yaşayamadığımız için klima ile soğuttuğumuz evimizde içtik Ankara'dan Sena Beriş'in  gönderdiği tarhanayla hazırladığım çorbayı.
  Teşekkürler Sena ellerine yüreğine sağlık.

Malzemeler:

4 kaşık tarhana
2 kaşık tereyağ
1 adet domates
nane, kırmızı tozbiber


Yapılışı:

1-Tarhana 3.5 su bardağı soguk su ile ıslanır.
2-Tencereye domates rendelenir bir kaşık yağ ile kavrulur. Tarhana ilave edilir. Koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirilir.


3-Yağ tavasında kalan yağ ve nane kızdırılır. Kaselere konan çorbanın üzerine yağ ve kırmızıtozbiber gezdirilerek servis yapılır.


Bende Sena'ya lokum eşliğinde bir fincan türk kahvesi gönderiyorum.



 

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails