Malzemeler:
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağından biraz eksik sıvıyağ
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
aldığı kadar un
2 kaşık çekilmiş fındık
Yapılışı:
1-Karıştırma kabına yoğurt, sıvıyağ, tuz, bir yumurtanın sarısı üzerine sürmek için ayrılır ve aldığı kadar unla kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır.
2-Rendelenmiş havuç fındıkla karıştırılır.
3-Hamurdan küçük parçalar ayrılır. Çay bardağı altı kadar merdane ile açılır. Ortasına gelmeyecek biçimde + şeklinde kesilir.
Ortasına havuçlu karışım konur. Karşılıklı kenarları kapatılarak gül şekli verilir.
4-Üzerine yumurta sarısı sürülür.
1 yorum:
Merhaba Zerrin Hanim!Ilk kez bir tarif sitesine yaziyorum.Bu enfes lezzeti yapmaya aniden karar verdim ve yaptim.Minimum sartlarla maksimum lezzet yakaladik:)Emeginiz icin cok tesekkurler.
Yorum Gönder