4 Ekim 2011 Salı

HAVUÇLU POĞAÇA



Malzemeler:

1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağından biraz eksik sıvıyağ
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
aldığı kadar un


1 adet havuç rendesi
2 kaşık çekilmiş fındık



Yapılışı:



1-Karıştırma kabına yoğurt, sıvıyağ, tuz, bir yumurtanın sarısı üzerine sürmek için ayrılır ve aldığı kadar unla kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır.
2-Rendelenmiş havuç fındıkla karıştırılır.
3-Hamurdan küçük parçalar ayrılır. Çay bardağı altı kadar merdane ile açılır. Ortasına gelmeyecek biçimde  + şeklinde kesilir.





Ortasına havuçlu karışım konur. Karşılıklı kenarları kapatılarak gül şekli verilir.



4-Üzerine yumurta sarısı sürülür.


5- Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.



1 yorum:

Serdem dedi ki...

Merhaba Zerrin Hanim!Ilk kez bir tarif sitesine yaziyorum.Bu enfes lezzeti yapmaya aniden karar verdim ve yaptim.Minimum sartlarla maksimum lezzet yakaladik:)Emeginiz icin cok tesekkurler.

Related Posts with Thumbnails