Malzemeler:
Kurabiye için:
1 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
2 kaşık ince çekilmiş fındık
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
aldığı kadar un
Üzeri için:
1 bardak marşmelov
pudra şekeri
gıda boyası
1-Kurabiye malzemeleri karıştırma kabına alınır, aldığı kadar unla kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır.
2-Kurabiye kalıbıyla kesilir.
3-Önceden ısıtılmış fırında üstü beyaz kalacak şekilde pişirilir.
4-Soğumaya bırakılır.
1 bardak beyaz marşmelov benmari usulu veya mikrowe fırında eritilir. İçine aldığı kadar pudra şekeri ilave edilir. Katı bir hamur yapılır. Parçalara ayrılır gıda boyası ilave edilerek iyice yoğrulur.Merdane ile açılıp şekilli kalıplarla kesilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder