3 Ağustos 2011 Çarşamba

RAMAZAN PİDESİ


Malzemeler:

1 paket istant maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 kaşık zeytinyağı
1 bardak su
tuz
aldığı kadar un
1 yumurta sarısı
susam

Yapılışı:

1-Hamur yoğurma kabına çok az ılık su şeker ve maya konur karıştırılır. Üstü kapatılarak sıcak bir yerde mayalanmaya bırakılır. Mayalanınca üç dört misli olucaktır.


2-Mayanın üstüne biraz un alınır tuzu,  zeytinyağı ve  bir bardak ılıkca su konur(resimdeki bardak). Aldığı kadar unla yumuşak hamur yapılır. Üstü kapatılarak mayalanmaya bırakılır.

3- Mayalanıp iki misli olan hamur iyice yoğrulur. Üç parçaya ayrılır. Yuvarlak açılır parmak uçlarıyla pide şekli verilir. Fırın tepsisine konur. 20-25 dakika kadar tekrar mayalanmaya bırakılır.
4-Üstüne yumurta sarısı sürülür susam serpilir. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.


Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails