5 Ağustos 2011 Cuma

PORTAKAL PELTESİ


Malzemeler:

1 adet portakal
1 bardak taze sıkılmış portakal suyu
1 kaşık nişasta
2 kaşık şeker
turuncu gıda boyası


Yapılışı:

1-Portakal uzunlamasına ikiye kesilir. Suyu sıkılır ve kaşık yardımıyla içi boşaltılır.


2-Tencereye portakal suyu, nişasta şeker ve çok az gıda boyası katılır. karıştırarak koyu kıvamda pişirilir.
3-İçi boşaltılmış portakallara doldurulur ve buzdolabında donması beklenir.
4-Dilimlenerek servis yapılır.

2 yorum:

Swotpisces dedi ki...

çok ferah gözüküyorlar, elinize sağlık.

Seçil / Yemek Aşkı dedi ki...

ellerinize sağlık bir önceki ramazan pideside ilgimi çekti görüntü harika.. yapıcam mutlaka hayırlı ramazanlar..

Related Posts with Thumbnails