1 Ağustos 2011 Pazartesi

PAPAZ YAHNİ


Malzemeler:

1/2 kg. kuşbaşı dana eti
300 gr. arpacık soğanı
1 kaşık margarin
3 diş sarımsak
1/2 çay bardağı sirke
karabiber
tuz
kırmızı tozbiber
kimyon
1/2 kaşık un


Yapılışı:

1-Tencereye yağ ve et konur. Yüksek ateşte etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir.


2-Üstünü geçecek kadar sıcak su ilave edilir. Etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.

3-Soyulmuş arpacık soğanlar ve sarımsak ilave edilir. Pişmeye devam edilir. Suyu azalırsa duruma göre sıcak su ilave edilir.
4-Sirke ve baharatlar eklenir.
5-Yemeğin suyunun daha kıvamlı olması için, yemeğin suyunda bir kaç kaşık bir tasa alınır. İçine un konur bulamaç haline getirilir ve yemeğe ilave edilir. Bir taşım daha kaynattıktan sonra ateşten alınır.
6-Sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails