Malzemeler:
5 adet yumurta
1 çay fincanı su
tuz
un
beyaz peynir
maydanoz
125 gr. margarin
Yapılışı:
1-Hamur kabına yumurta, su, tuz ve aldığı kadar unla sertçe bir hamur yapılır. 8 parçaya bölünür. Üzerine nemli bez örtülür dinlenmeye bırakılır.
2-Hamur dinlenirken büyükçe bir tencereye su ve tuz konur kaynamaya bırakılır.
-yağ küçük bir kapta yakmadan eritilir
-beyaz peynir rendelenir kıyılmış maydanozla karıştırılır.
4-Açma işlemi bitince tencerede kaynayan tuzlu suya yavaşca konur ve bir taşım kaynatılır.
6-Tava yağlanır. Soğuk sudan alınan yufka avuç içinde hafifçe sıkılarak tavaya kenarları dışarı çıkacak şekilde yerleştirilir. Üstüne bir kaşık erimiş yağ gezdirilir. Diğer üç yufkada tavanın içinde kalacak şekilde ve araları yağlanarak kırışık bir şekilde üst üste konur. Dördüncü yufkanın üstü yağlanır ve peynir, maydanoz karışımı her tarafına yayılır.
7-Diğer dört yufkada aynı şekilde hazirlanır ve tavaya konur. Tavanın kenarlarına yayılan ilk yufkanın kenarları tavanın üstüne kapatılır
Kapak yardımıyla ters çevrilir böreğin diğer yüzüde kızartılır.
SU BÖREĞİ SUYUNA ÇORBA
Böreği hazırlarken yufkaları haşladığım suyu dökmüyorum.
1 bardak yoğurdu karıştırıp içine birkaç kaşık haşlama suyundan koyup tekrar karıştırılır.
Tencereye ilave edilir(tenceredeki suyun kıvamına göre yoğurdun içine un ilave edilebilir). Karıştırarak pişirilir. Üzerine tereyağ ve kırmızı pulbiber kızdırılıp dökülür. Nane serpilerek sıcak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder