15 Mart 2011 Salı

MEKSİKA USULU TAVUK ÇORBASI



Malzemeler:

2 kaşık zeytinyağı
1 adet soğan
4 diş sarımsak
1 adet kuru çili biber
1/2 çay kaşığı kimyon
400 gr. küçük domates
1.5 litre tavuk suyu
1 adet tavuk göğsü
1/2 limon suyu


Yapılışı:

1-Tavuk göğsü 1.5 litre suyla haşlanır. Tavuklar küçük parçalara ayrılır.
2-Tencereye yağ ince doğranmış soğan ve sarımsak konur kavrulur. Biber kimyon küçük doğranmış tomates ve tavuk suyu konur. Blendırdan geçirilir.
3-Tavuk parçalarıda ilave edilerek 10 dakika kadar orta ateşte pişirilir. Limon suyu sıkılır.
4-İnce doğranmış kırmızı soğan, limon ve cipsle servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails