Malzemeler:
2 kaşık zeytinyağı
1 adet soğan
4 diş sarımsak
1 adet kuru çili biber
1/2 çay kaşığı kimyon
400 gr. küçük domates
1.5 litre tavuk suyu
1 adet tavuk göğsü
1/2 limon suyu
1-Tavuk göğsü 1.5 litre suyla haşlanır. Tavuklar küçük parçalara ayrılır.
2-Tencereye yağ ince doğranmış soğan ve sarımsak konur kavrulur. Biber kimyon küçük doğranmış tomates ve tavuk suyu konur. Blendırdan geçirilir.
3-Tavuk parçalarıda ilave edilerek 10 dakika kadar orta ateşte pişirilir. Limon suyu sıkılır.
4-İnce doğranmış kırmızı soğan, limon ve cipsle servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder