23 Şubat 2011 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ


Malzemeler:

2 adet orta boy kereviz
2 adet havuç
1 adet soğan
2 adet patates
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
2 adet portakalın suyu
1 adet limon suyu
3 kaşık zeytinyağı
tuz


Yapılışı:

1-Kerevizler soyulur. Birer cm. kalınlıkta kesilir. Ortası hafifce oyulur. Tencereye konur. Üzerine limon suyu gezdirilir.
2-Bir kaba havuç, soğan ve patates soyulur küçük zar şeklinde doğranır. Bezelyeler, zeytinyağı ve tuz ilave edilir karıştırılır.
3-Tenceredeki kerevizlerin üzerine konur. Portakal suyu ve kerevizlerin üzerine gelecek kadar su ilave edilir ve kısık ateşte kerevizler yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakılır.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails