Bu tarifi porselen demlik çay saati'nin düzenlediği 61. Porselendemlik çay saati etkinliği için yaptım. Kendisine ev sahipliği için teşekkür ediyorum.
Malzemeler:
hamur için:
1 kahve fincanı şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 adet yumurta
125 gr. oda sıcaklığında margarin
aldığı kadar un
üzerine pudra şekeri
iç malzemesi:
3 adet havuç
1 çay bardağı ceviz
2 kaşık şeker
tarçın
Yapılışı:
Önce havuç rendelenir. Tencereye alınır şeker ilave edilir. Havuç yumuşayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Ocaktan alınır ceviz ve tarçın ilave edilir soğumaya bırakılır.
1- Hamur malzemeleri karıştırma kabına konur. Alabildiği kadar unla kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır.
2-Hamur iki parçaya ayrılır. Merdane ile tart kalıbı buyunda açılır. Yağlanmış kalıba konur.
3-Üzerine havuçlu iç konur yayılır. Diğer hamurda açılır üzerine yayılır. İstenilen şekilde süslenir.
4-Önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirilir.
5-Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.
3 yorum:
merhaba arkadaşım ben merakiyidir
sayfanız harikaaaaaaaa
özellikle sunumlar muhteşemmmmmm
ellerinize sağlık
aldım tarifi teşkkkkkkk
nefis görünüyor.ellerine sağlık.
zerrincim süper olmuş.ellerine sağlık canım .sevgiler.
Yorum Gönder