17 Ocak 2011 Pazartesi

HAVUÇLU PAY



Bu tarifi  porselen demlik çay saati'nin düzenlediği 61. Porselendemlik çay saati etkinliği için yaptım. Kendisine ev sahipliği için teşekkür ediyorum.

Malzemeler:

hamur için:
1 kahve fincanı şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 adet yumurta
125 gr. oda sıcaklığında margarin
aldığı kadar un
üzerine pudra şekeri

iç malzemesi:
3 adet havuç
1 çay bardağı ceviz
2 kaşık şeker
tarçın


Yapılışı:

Önce havuç rendelenir. Tencereye alınır şeker ilave edilir. Havuç yumuşayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Ocaktan alınır ceviz ve tarçın ilave edilir soğumaya bırakılır.

1- Hamur malzemeleri karıştırma kabına konur. Alabildiği kadar unla kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır.
2-Hamur iki parçaya ayrılır. Merdane ile tart kalıbı buyunda açılır. Yağlanmış kalıba konur.
3-Üzerine havuçlu iç konur yayılır. Diğer hamurda açılır üzerine yayılır. İstenilen şekilde süslenir.
4-Önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirilir.
5-Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.




3 yorum:

kirac dedi ki...

merhaba arkadaşım ben merakiyidir

sayfanız harikaaaaaaaa
özellikle sunumlar muhteşemmmmmm
ellerinize sağlık
aldım tarifi teşkkkkkkk

lezzet sarayı dedi ki...

nefis görünüyor.ellerine sağlık.

umutluhayat dedi ki...

zerrincim süper olmuş.ellerine sağlık canım .sevgiler.

Related Posts with Thumbnails