21 Kasım 2010 Pazar

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI


Nagehan'ın Bayram Sofrasından.


 Malzemeler:

1 paket salamura yaprak
2 su bardağı pirinç
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 adet soğan
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık

1 çay kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı toz şeker

1cay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
2 orta boy domates
1-2 adet havuç
1/2 demet maydanoz


Yapılışı:


1) Tencereye incecik kıyılmış soğan, fıstık, tuz ve yağı koyunuz. Hafif hararetli ısıda ağzı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar pişirilir.  1 su bardağı kaynar su, şeker, kuş üzümü, nane, tarçın, ilave edip bir taşım kaynayınca ayıklanmış ve yıkanmış pirinç içine ilave edilir. Bir kaç dakika orta hararetli ısıda kaynatıp ısısını azaltarak suyunu çekinceye kadar pişirilir. Ateşten alınır. Kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış domates,karabiber  ilave edip karıştırılır.
2) Salamura yapraklar iyice yıkanır. Ortasına hazırlanan içten koyup sarılır.



3) Tencereye havuçlar uzunlamasına kesilip konur( altının tutmaması ve lezzet vermesi için).Yarısına gelecek kadar  su  ilave edip tuz ve zeytinyağı konur.Üstüne tabak kapatılır önce orta sonra hafif hararetli ısıda  yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tencerede soğutulup servis tabağına alınır.Soğuk servis yapılır.



1 yorum:

umutluhayat dedi ki...

gördüğüm kadarıyla kızlarınızda sizin kadar marifetli.çok güzel sunumlarınız var.

Related Posts with Thumbnails