23 Kasım 2010 Salı

ÇERKES TAVUĞU


Yelken açıp gitmeye hazırlansalarda Nagehan'dan kaçamayan çerkes tavukları

Malzemeler:

1/2 adet tavuk
3 dilim bayat ekmek
2 bardak ceviz
4 diş sarmısak
2 su bardağı tavuk suyu
tuz
karabiber
kırmızıtozbiber
2 kaşık zeytinyağı

Yapılışı:

1-Tencereye tavuğu ve üstünü geçecek kadar su koyup haşlanır.
2-Sarımsak, ekmek içi ve cevizi mutfak robotunda veya kıyma makinesinde çekilir. İçine tavuk suyu azar azar ilave edilerek yumuşatılır. Tuzu ve karabiberi ayarlanır sos kıvamına getirilir.
3-Haşlanan tavuğun etleri ince lifler halinde ayrılır. Hazırlanan sosla karıştırılır.Servis tabağına alınır.
4-Zeytinyağı ve kırmızıtozbiber yağ tavasında kızdırılır. tavuğun üztüne dökülür. Servis yapılır.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

nasıl güzel görünüyorlar.ellerinize sağlık..

Related Posts with Thumbnails