7 Kasım 2010 Pazar

NAGEHAN'IN DOĞUM GÜNÜ PASTASI




Bugün ilk göz ağrım Nagehan'ımın doğum günü.
İyiki Doğdun,
İyiki Varsın
Canım Kızım.
Nice Mutlu Yıllara, Seni Çok Seviyouz


Malzemeler:

kek için:
5 adet yumurta
5 türk kahve fincanı pudra şekeri
5 türk kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu


Krema için;
4 bardak süt
4 kaşık nişasta (dolu dolu)
4 kaşık şeker
2 adet muz ( Ayrıca 2 adet kekin aralarına doğramak için)
1 kaşık margarin

Üstünün kaplaması:
400 gr. marşmelov
pudra şekeri
gıda boyası

kekin yapılışı:
1- Yumurtalar çırpma kabına konur ve i mikserle iyice çırpılır. Pudra şekeri ilave edilir çırpmaya devam edilir.Un ve kabartma tozu konur tahta kaşıkla karıştırılır.
2-Yağlanmış kalıba konur Fırında pişirilir.
3- Soğumaya bırakılır.

Kreması:

1 Tencereye muz hariç krema malzemeleri konur ocakta karıştırarak koyu muhallebi kıvamında pişirilir.
2-Margarin ilave edilir mikserle iyice çırpılır.
3-Muzlar soyulur robotta püre haline getirilir. Kremaya katılır karıştırılır.
4-Soğumaya bırakılır.

Üstü için:

1-Marşmelovlar bir kaba konur üzerine 1 bardak pudra şekeri konur. Mikrodalga fırında 20 saniyelik zaman ayarıyla bir kaç defa yumuşayıncaya kadar ısıtılır.
2-Üzerine pudra şekeri ilave edilerek sert bir hamur elde edilir. Üzerine hafif sıvıyağ sürülür. Buzdolabında soğutulur.
3-İstenilen gıda boyasıyla renklendirilip istenilen şekilde süslenir.

Soğuyan kek 3 kat olucak şekilde kesilir. Aralarına krema ve muz dilimleri konur. Kekin üzeri yumuşak margarin ile incecik bir tabaka halinde yağlanır. Açılan marşmelov hamuru ile kaplanır isteğe göre süslenir.

1 yorum:

umutluhayat dedi ki...

tariflerinizi inceliyorum çok beğendim.izleyici sayınızı artırmanızı öneririm,çok kişi faydalansın ve tanısın bu tarifleri.sizde bizleri ziyaret ederseniz sevinirim.sevgiler.

Related Posts with Thumbnails