2 bardak kırmızı mercimek
1 baş soğan
2 adet patates
1 adet havuç
2 diş sarımsak
kimyon, tuz
2 kaşık zeytinyağı
1 kaşık salça
Yapılışı:
1-Soğan, patates, sarımsak ve havuç doğranır tencereye konur.
2- Zeytinyağı, salça ilave edilir sotelenir.
3-Kırmızı mercimek, tuzu ve kimyonu ilave edilir. Üstünü 3-4 parmak geçecek şekilde sıcak su ilave edilir. Kaynamaya bırakılır. Suyunu çektikce duruma göre su ilave edilir.
4-El blendrıyla püre haline getirilir. Sıcak servis yapılır.
5-İsteğe bağlı olarak servisin üzerine yağ, kırmızıtozbiber ve nane kızdırılıp dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder