http://www.e-lezzet.com/?sayfa=tarif&tarifID=607
adresinden görüp denediği ekşili köfteyi bizimle paylaşıyor.Kendisine afiyet olsun diyorum bizimle paylaşımı içinde çok teşekkürler.
"yalnız ben köfteyi hazırlamadan önce kaynayan suyun içine patates doğradım 1 saat kadar patatesleri pişirdim, yemek piştikten sonra altını kapatmadan 2-3 dk. öncede maydanozda doğradım."
Tarifin orjinal halini aynen yazıyorum.
200 gr. kıyma
1/2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı pirinç
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1/2 adet limon
tuz
karabiber
Soğanı rendeleyin. Kıyma, pirinç, tuz ve karabiber ile karıştırarak iyice yoğurun. Kıymadan fındık büyüklüğünde parçalar alıp ıslattığınız avucunuzun içinde yuvarlayarak top köfteler yapın. Düz bir tabağa unu koyun. Köfteleri çevire çevire bu una bulayın.
6 su bardağı suya bir tutam tuz ekleyip bir tencerede kaynatın.Köfteleri kaynamış suya atıp 15 dakika kısık ateşte pişirin. limonun suyunu sıkıp, yoğurt ve yumurta sarısı ile birlikte bir kasede iyice karıştırın. Bu karışıma çorbanın suyundan azar azar 5 yemek kaşığı ilave edin ve elde ettiğiniz terbiyeyi yavaş yavaş karıştırarak çorbaya katın. 5 dakika daha pişirin ve servis yapın.
Bu nazik davranışından dolayı Müberra'ya çok teşekkür ediyorum.Kendisine lokum eşliğinde bir fincan türk kahvesi gönderiyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder