Malzemeler:
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket margarin
2 su bardağı şeker
2 yumurta ( birinin akı üzerine sürmek için ayrılacak)
1 bardak kıyılmış fındık(içine)
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
ayrıca sonradan bulamak için kıyılmış fındık
Yapılışı:
1-Un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeler karıştırma kabına konur ve yoğurulur.
2-İçine kabartma tozu ilave edilmiş un yavaş yavaş konur ve yoğrulmaya devam edilir. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
3-Merdane ile açılıp şekilli kalıpla kesilir. Önce yumurta akına sonra kıyılmış fındığa bulanıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir. Önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder