18 Eylül 2010 Cumartesi

Patlıcan Türlü ve Zeytinyağlı Pırasa

Patlıcanlı Türlu

Malzemeler:
2 adet patlıcan
1 adet kabak
2 adet patates
3 adet çarliston biber
3 adet domates
1 baş soğan
3 diş sarımsak
1 kaşık salça
Tuz
Zeytinyağ (isteğe bağlı tereyağ veya margarin)
200 gr kuşbaşı et
Yapılışı:
1-Kuşbaşı et bir tencerede harlı ateşte sotelenir.
2-Diğer yandan tüm sebzeler yıkanır. Patlıcan alacalı soyulur diğer sebzeler de soyulur.
3-Patlıcan, kabak ve patates büyüklüklerine göre ikiye veya dörde bölünüp doğranır. Tencereye sırasıyla patlıcan, kabak, patates, çarliston biber, ince kıyılmış soğan, domates ve ince kıyılmış sarımsak,salça ve üzerine sotelenmiş et konur. Tuzu ve yağı ilave edilip kısık ateşde biraz yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir. Sonra suyu ilave edilip sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
Zeytinyağlı Pırasa

Malzemeler:

1 kg pırasa(halka şeklinde doğranmış)
1 orta boy havuç,(halka şeklinde doğranmış)
1/2 çay bardağı zeytinyağı,
2 çorba kaşığı pirinç,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 çay kaşığı tozşeker,
tuz

Yapılışı:

1)Tencereye zeytinyağ ve salçayı koyup ısıtın pırasaları ve havuçları temizleyip doğrayın tencereye yerleştirin
 üzerine tuzunu ve şekerini ilave edip kısık ateşte pırasalar hafif yumuşayıncaya kadar pişirin
2)Pırasaların üstüne çikacak kadar sıcak su ve pirinci ilave edip pişirin
3)Soğuk olarak servis yapılır.
 

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails