Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
3 orta boy soğan
1 kahve fincanı sıvıyağ
2 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı biber salçası
Kırmızıbiber-kimyon--karabiber (ölçüsü isteğe bağlı)
1 demet yeşil soğan (4-5 adet)
½ demet maydanoz
Marul
Yapılışı:
1) Mercimeği ayıklayıp yıkayın. 3 bardak suyla ateşe koyun; kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Bulguru, tuz tel süzgece koyup üzerinden yıkayın ve mercimeğin içine boşaltın. Tuz koyun, kapalı olarak kabarmasını saglayın.
2) Kuru soğanları ince ince doğrayın, yağla birlikte soteleyin. salça katn. Bir iki çevirdikten sonra mercimeğe karıştırın. İstenilen ölçüde kırmızıbiber, kimyon, karabiber , kıyılmış maydanoz, biber ve yeşil soğan katıp iyice yoğurun.
3) Hazırlanan içi, avuç arasında sıkarak şekillendirin. marul yaprakları üzerinde servis yapın.
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
3 orta boy soğan
1 kahve fincanı sıvıyağ
2 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı biber salçası
Kırmızıbiber-kimyon--karabiber (ölçüsü isteğe bağlı)
1 demet yeşil soğan (4-5 adet)
½ demet maydanoz
Marul
Yapılışı:
1) Mercimeği ayıklayıp yıkayın. 3 bardak suyla ateşe koyun; kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Bulguru, tuz tel süzgece koyup üzerinden yıkayın ve mercimeğin içine boşaltın. Tuz koyun, kapalı olarak kabarmasını saglayın.
2) Kuru soğanları ince ince doğrayın, yağla birlikte soteleyin. salça katn. Bir iki çevirdikten sonra mercimeğe karıştırın. İstenilen ölçüde kırmızıbiber, kimyon, karabiber , kıyılmış maydanoz, biber ve yeşil soğan katıp iyice yoğurun.
3) Hazırlanan içi, avuç arasında sıkarak şekillendirin. marul yaprakları üzerinde servis yapın.
2 yorum:
Çok güzel görünüyoooor!!! Ellerine sağlık!!! Gelince de istiyoruuuum!!!
Sen gel yeterki canım kızım :)
Yorum Gönder