16 Eylül 2010 Perşembe

Pastırmalı Kuru Fasulye

Büyük kızımın Kayseri'den gönderdiği küçük kızımın da getirdiği pastırmalarla yapınca çok daha lezzetli oldu.
Teşekkürler Kızlarım

Malzemeler:
3 bardak haşlanmış kuru fasulye
1 orta boy soğan
½ çay kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvıyağ
5-6 parça pastırma
Yapılışı:
1-akşamdan ıslatılan kuru fasulyeler sabah tencereye konur üstünü geçecek kadar suyla haşlanır.Süzülür.
2-Güvece ince doğranmış sogan, yağ ve salça konup kavrulur.
3-Üzerine haşlanmış kuru fasulye, kimyon ve üzerini hafif geçecek kadar sıcak su konulup fırında 5 dakika kadar pişirilir.
4-Fırından çıkarılıp küçük parçalara ayrılmış pastırmalar ilave edilip kaşıkla karıştırılır. Tekrar fırına verip fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Tuz koymadım pastırmanın tuzu yetti.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails