Elif Aybike Büyükyılmaz'dan Patlıcanlı Türlü,
Semih Nogay Er'den Pırasa.
Banada bu önerilere uymak düştü.
Bu ince davranışlarından dolayı bende Elif ve Semih'e çok teşekkür ediyorum.Bu tatlıları da kabul ederlerse kendilerine gönderiyorum.
Malzemeler:
yalancı tavuk göğsü için:
150 gr. margarin,
1 su bardağı un,
1 kaşık nişasta,
1,5 su bardağı şeker,
1 paket vanilya,
1 litre süt.
yalancı tavuk göğsü için:
150 gr. margarin,
1 su bardağı un,
1 kaşık nişasta,
1,5 su bardağı şeker,
1 paket vanilya,
1 litre süt.
Armutlar için:
4 armut
½ çay kaşığı kırmızı gıda boyası
4 tatlı kaşığı şeker
Ortalarına çekilmiş fındık
Yapılışı:
armular için:
Yapılışı:
armular için:
1Armutlar yıkanıp soyulur.
2-Elma oyacağı ile ortasının çekirdekli kısmı çıkartılır.
3-Tencereye alınıp üzerine gıda boyası ile karıştırılmış su konur. Armutlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Yalancı tavuk göğsü için
1-Tencerede yağı eritin. un ve nişastayı yağa ekleyip biraz kavurun. sonra kalan malzemeleri de ekleyip yoğun bir kıvama gelinceye kadar karıştırarak pişirin.
2-Ateşten alıp mikser ile birkaç dakika çırpın.
1-Tencerede yağı eritin. un ve nişastayı yağa ekleyip biraz kavurun. sonra kalan malzemeleri de ekleyip yoğun bir kıvama gelinceye kadar karıştırarak pişirin.
2-Ateşten alıp mikser ile birkaç dakika çırpın.
3-Bardaklara koyup ortasına armutları yerleştirin. Armutların ortasını çekilmiş fındıkla doldurun
4-Buzdolabında soğutulup servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder